Lépjünk túl a hagyományos zöldborsólevesen és főzeléken, és készítsünk valami érdekes, egyben ízletes ételt a borsóval.

A zöldborsó püré:

Botmixerrel törjük össze a borsót, keverjünk bele kis menta levelet, oliva olajat, pár csepp citromlevet, kis parmesan sajtot, fokhagymát, csipet sót, borsot. Dolgozzuk össze az egészet, hogy püré állagú legyen.

Grillezett lazac és zöldborsópüré

Lazac és zöldborsópüré

Bruscetta és zöldborsópüré

Bruscetta és zöldborsópüré

A zöldborsó nem csak finom zöldség, hanem csodálatos gyógyhatással rendelkező vitaminbomba is. Lágy, üde ízének köszönhetően az egyik legkedveltebb zöldségféle.

A zöldborsó értékes táplálék. Fehérjetartalma nagyon jó minőségű, a sok esszenciális, nélkülözhetetlen aminosav jelenléte miatt. Tartalmaz Béta-karotint, B1-, B2-, és C-vitamint. Ásványi anyagok közül megtalálható benne a foszfor és a kálium, vas, cink, mangán és réz.
A zöldborsó gazdag rostokban is, ami elengedhetetlen a egészséges bélműködéshez.

UA-75328643-1