Tavasszal megjelenik a piacokon a spárga, húsos kötegekben kelleti magát, édeskés illatával próbálja felhívni a háziasszonyok figyelmét. Sokan mégsem vesznek belőle, mert már egyszer pórul jártak, fásat vettek, vagy csak sejtésük sincs, hogyan kell elkészíteni.

Nálunk igazi szezonja nagyjából egy hónapon át tart, május első felétől június első feléig. A görög eredetű elnevezése az aszpharágoszból eredeztethető, és szó szerint fiatal rügyet vagy hajtást jelent.

Gyógyító hatásai miatt tisztelték az ókori Egyiptomban is, de az antik Görögország és a Római Birodalom lakosai is igen megbecsülték. Egyes feljegyzések a gyökér porított formáját fogfájás kitűnő ellenszereként említik. Gyógyító tulajdonságai melletti kulináris élvezetét, valószínűleg a rómaiak kezdték kiaknázni.

A spárga kalóriaszegény étel, nem tartalmaz zsírt és koleszterint, viszont magas a rosttartalma és enyhe vízhajtó hatású.

 

Így készítsd el a spárgát:

http://www.nosalty.hu/ajanlo/10-zsenialis-spargas-koret-mert-spargabol-sosem-eleg

http://www.nosalty.hu/ajanlo/folytatjuk-spargas-sorozatunkat-teriteken-13-spargas-hus

 

Azt tudod, hogy hogyan nő a spárga? Innen megtudhatod:

https://www.buzzfeed.com/erinchack/hello-this-is-how-asapargus-grows?utm_term=.yoVeEgLKG#.yaa1Wz6QV

UA-75328643-1